Шлем за мотор – въпросът е защо ще са ни необходими и точно как да си купим подходяща


Едва ли е на лице привърженик на бързите високи скорости, който напълно да има необходимост от убеждаване от сериозността на качествените моторни каски.

Почти всеки един запален моторист дори е превърнал каската в нещо значително повече от водеща мярка за сигурност. Освен това каската е и аксесоар, съставна част от цялостната визия на моториста, също така и бонус към изгледа на самия мотор.

Но въпреки, че нуждата от каски за мотор да изглежда повече от очевидна, често начинаещите ентусиасти или по-самонадеяните шофьори преценяват да ги пренебрегнат, защото ги намират за много неудобни, твърде скъпи или абсолютно ненужни.

Но инвестицията в високо качество каска е нещо, което може да запази живота на водача, да го спаси от травми и да му спести множество неприятни изживявания от удар, лоши метеорологични предпоставки и други подобни.

Какво трябва да вземате предвид преди избора на моторна каска?


Магазинът предлага огромен личен избор от индивидуални типове и ценови класове каски за мотоциклет.

Причините, които вие трябва да вземате предвид за избиране на каска, са здравина, марка, сертификат, комфорта, дизайн, разбира се, крайна цена също макар не абсолютно винаги тя да е напълно сигурен критерий за качество.

Наложително е да сте взели размери на обиколката на главата си, точно преди да отидете в физически магазин за каски за мотор, въпреки че в крайна сметка ще ви се наложи да изпробвате много различни модели, за да прецените кой е най-добрият за вас конкретно.

Съществуват три различни видове на главата: по-дълга, средна и овална. Несъмнено ще избирате моторна каска директно на място в оторизиран физически магазин, затова и да не успеете да прецените каква точно форма мото каска ви е необходима, консултантите гарантирано ще ви съдействат.

Каква точно е правилната каска според BobiMX ?


Мото каската е нужно да ви бъде удобна, а точно това означава да не е нито твърде стегната, нито изключително отпусната.

В идеалния случай тя залепва точно на скалпа ви и леко по-леко ще я чувстват като естествена част от тялото и екипировката.

Добра идея е да вземете под внимание на неуспоримия факт, че моторните каски се отпускат след малка употреба.

Когато се опитате да я свалите, каската не е добре да излиза лесно и бързо, а когато разклатите глава, каската не трябва да се движи. Ако по главата ви има протривания, червени белези или други драскотини след проба и символично носене, тогава не сте взели подходящ модел.

Препоръчително е каската ви да има много отвори, за да дишате. Не трябва и да нарушава видимостта ви.

Качествен сертификат


Разбира се, повече от важен е сертификатът на каските за мотор, защото той ви гарантира годност и сигурност. Стандартите за качество са:
● DOT (сертификат за минимално ниво на качество в САЩ)
● ECE22.05 (сертификат за съвсем малко ниво на качество в Европейският съюз)
● ACU GOLD (сертификат, че каската е годна за пистови състезания, който е в сила за Великобритания).

Моторните каски са доста повече от принадлежности.

Те са нещо, което би могло да запази живота ви, затова не ги подценявайте и не ги оставяйте вкъщи преди път – без значение дали планирате той да е продължителен, или кратък.

В крайна сметка, най-важната част от пътуването е не само да стигнете до крайната цел, но и веднага след това да се приберете вкъщи.

В сайта bobimx.com ще откриете широк избор от ботуши за мотор