Мотофрезата – най-хубавият другар на човека в градината

Знаете ли за какво точно служи мотофрезата? Въпросът е защо се казва “мото”? С какво точно тя е по-добра от простата фреза?

Наистина лесно и бързо може да отговорим на въпросите. За начало мотофрезата е инструмент, което служи за обработване на земята, точно преди да стартира етапа на сеитбата. Използва се за по-голяма площ земя, а не за по-малко пространство, като образец в задния двор. Не е изключено, също така, да се употребява за лични предназначения (в собствения ни двор, в градина), въпреки всичко ефективността на машината е доста по-голяма, щом се употребява за големи мащаби от обработваема площ.

Втората причина да се нарича “мото”, защото в основата на този конкретен уред се намира бензинов двигател, който с необходимата мощност, е способен да задвижи мотофрезата, и така да върши тя своите функции. Не е изключено, че също стандартните двигатели на мпс-тата, по този начин и този на мотофрезата се нуждае от дадено количество масло. С помощта на него двигателят ще върши работа гладко и така нашата мотофреза ще помага без проблеми.

Трето и не на последно място, абсолютно всичко споменато до момента прави мотофрезата доста по-добра от обикновената такава без бензиновия двигател. Мотофрезата работи доста по-бързо, понеже спестява човешки труд и време, единствено е важно собственикът да я насочва и управлява. Както знаем времето е много скъпо и конкретно с този уред за обработване на почвата то ще се спести, понеже операцията ще се свърши много по-набързо, отколкото с обикновена фреза или ръчно.

Затова сме на мнение, че мотофрезите са хубав другар на човек, спестяващи време, усилия и ресурси, а след извършената работа резултатите идват наистина скоро. Специализираният уред подсилва до такава степен земеделеца, че спокойно той би могъл да се погрижи за поддържането на почвата си, използвайки най-доброто устройство за това. Едно време старите стопани не са притежавали такава възможност да имат това средство, без значение дали е с мотор, а са изпълнявали задълженията си на ръка. С помощта на иновационната техника в наши дни цялото това е изпълнимо.

Мотофрезата извършва основната мисия, за каквото е построена, а конкретно да натрошава най-горния, повърхностния слой на почвата и също така да създава надеждни предпоставки точно след това обработената почва да бъде засята с чисто нова продукция. Споменатото се върши, понеже малко след като почвата е била изорана, са останали доста големи бучки почва, които пречат да бъдат посадени чисто нови семена. Също и ако са поникнали плевели, те са изтръгвани, като се минава с мотофрезата.

За повече информация: акумулаторен винтоверт