Какво точно трябва да знаете за цикленето на паркетната настилка

parquet flooring

Защо точно е важна редовната грижа на нормалния паркет?

Обмисляте ли циклене за паркет? Естественият масивен паркет ще е едно от нещата, които будят най-голям комфорт в дома ви.

Освен това, той има доста добри топлинни и шумоизолационни качества и дори при относително неправилна поддръжка, пак да притежава дългогодишен живот.

В случай, че искате ефективно да се запази в перфектно състояние също, е необходимо да отделите определени грижи за естествения паркет.

Също така, ако искате да се случи това, той трябва реално да бъде поддържан и в добро състояние, защото в другия вариант рискувате паркетната настилка не само да започне да прилична на демоде, но и да чуватe звуци от него, да се подува и да ви дразни.

Цикленето на паркетната настилка е много важно, ако наистина желаете да запазите красивия цвят на паркетната настилка, също така и цялостта му.

Съвете за цикленето на паркетната настилка от Ciklene.net

Естественият масивен паркет е ценна настилка, която много лесно е възможно да заприлича на нова. Но все пак какво всъщност представлява циклене и какво е нужно да знаете за него?

Цикленето на паркет е почистване на естествения паркет от стария лак, който премахва и абсолютно всички зацапвания, неравни места, наранявания и вдлъбнатини по него.

Точно така остарялата настилка се обновява, без да е нужно да бъде подменена, което ви спестява пари, време от деня и други скъпи ресурси.

Цикленето се прави със специфични паркето-шлифовачни машини, на които се поставят разнообразни типове шкурки, които отстраняват най-горния слой на паркетната настилка.

Ако обаче паркетната настилка ви е много изхабена и повредена, може да се наложи демонтаж, изчистване и основно нареждане на паркетните плочки, като в процеса е съвсем реалистично да трябва да закупите напълно нови такива, в случай че някоя част от сегашните се окажат неизползваеми.

Повечето професионални компании за циклене на паркетната настилка разполагат с абсолютно всички необходими елементи за подмяна на стара настилка с нова, затова няма да бъде нужно вие да се занимавате с намирането на чисто нови паркетни плочки.

След цикленето на паркета, фугите се пълнят със стърготини и смола без цвят. За финал се слага лак, като ако имате желаене, паркетът е възможно да бъде байцван или боядисан в съвсем друг цвят.


Понеже цените за машинно циклене на паркетната настилка са различни в зависимост от облика на паркетната настилка, нареждането му и ползваните материали, с които ще бъде третиран, най-добре е да извършите предварителна консултация с фирма.


Грижата за вашия естествен паркет е изключително важна, защото това е инвестиция в една от най-правилните типове паркетни настилки, които може да имате в жилището си.

Без значение дали става дума за паркет, който е в жилището ви от много години насам, или за нов, който сте сложили съвсем наскоро, цикленето му е съществен елемент от дългия му живот.

Ако търсите циклене на паркет софия може да посетите сайта на Ciklene.net